Vraag & antwoord

Hoe werkt het?

Het invullen van Pendle.nl duurt ongeveer 15 minuten. Dat is mede afhankelijk van het aantal alternatieven dat je wilt vergelijken. Het is handig, voordat je begint, al wat informatie bij de hand te hebben, zoals je verzekeringspremie, eventuele lening voor de auto, bijtellingsbedrag, reiskostenvergoeding en kenteken van je auto.

Je start door de postcodes van je woon- en werkadres in te vullen en kan direct aan de slag. Wordt een postcode niet herkend, vul dan een postcode van een naburige straat in. Klik onderaan op de knop.
N.B. Alle gegevens die zijn ingevuld, blijven te zien totdat je uitlogt, of worden tot 14 dagen bewaard in de browser van het toestel dat je nu gebruikt. Wil je het toch langer bewaren, dan kun je alsnog een account aanmaken

Je direct (of ook later) een account aanmaken door je te registreren. Je vult je postcodes, e-mailadres en wachtwoord in. Klik onderaan op Registreren. Je ontvangt een activatiecode per e-mail. Je kan dan Direct beginnen. Met de inloggegevens kan je een volgende keer je ingevulde gegevens ophalen. Na activatie van je account blijven alle gegevens bewaard, totdat je zelf je account opheft. Alle gegevens zijn dan definitief verwijderd. Als je een account hebt, kan je op elk apparaat je gegevens ophalen.

Doorloop vervolgens 4 stappen:

Stap 1 Huidige situatie, vervoermiddel: Kies het vervoermiddel, waarmee je de grootste afstand naar je werk reist. Het kan zijn dat je meer dan een vervoermiddel gebruikt (bijvoorbeeld vier keer per week met de auto en een keer per week met de fiets). Klik dan op de betreffende vervoermiddelen. Geef vervolgens per vervoermiddel aan hoeveel dagen per week je gemiddeld het vervoermiddel gebruikt. Gebruik het schuifje. Klik daarna onderaan op Verder.

Stap 2 Huidige situatie, kosten vervoermiddel: Klik links op het scherm op het plusje (+). Het scherm klapt uit. Je ziet nu het overzicht van de afzonderlijke kosten van je huidig vervoermiddel(-en) en ook je reiskostenvergoeding. Klik op een kostenonderdeel om de specificatie te bekijken en zo nodig aan te passen. Nadat je hebt aangepast, klik je op Opslaan. Je gaat terug naar het overzicht. Als je de kostenpost hebt aangepast, verschijnt een groen cirkeltje met vinkje. Heb je alleen gekeken en niets aangepast, dat verschijnt er een oranje oogje. Nadat je alle onderdelen hebt gehad, klik je op het minnetje (-). Het scherm klapt weer in. Klik onderaan op Doorgaan.

Stap 3 Alternatief: Wil je de kosten van je huidig vervoermiddel (-en) vergelijken met een ander vervoermiddel? Klik dan op Alternatief toevoegen. Kies een of meerdere vervoermiddelen die je met je huidig vervoermiddel wilt vergelijken. Klik een alternatief aan en geef vervolgens met de schuifbalk aan hoeveel dagen gemiddeld per week je het alternatief eventueel zou willen gebruiken. Klik eventueel op een nog ander alternatief vervoermiddel. Het totaal aantal dagen van het alternatief of alternatieven moet uiteraard gelijk zijn aan het huidig aantal werkdagen, anders krijg je geen reële kostenvergelijking. Klik vervolgens op Alternatief opslaan. Je komt op het overzicht met de resultaten.

Stap 4 Resultaat: Je ziet nu het overzicht van de kosten van je huidig vervoermiddel(-en) en daaronder de kosten van je alternatief vervoermiddel(-en). Het scherm klapt automatisch uit. Je ziet nu het overzicht van de afzonderlijke kosten van het alternatief vervoermiddel(-en) dat je hebt gekozen. Klik op een kostenonderdeel om de specificatie te bekijken en zo nodig aan te passen. Nadat je hebt aangepast, klik op Opslaan. Je gaat terug naar het overzicht. Als je de kostenpost hebt aangepast, verschijnt een groen cirkeltje met vinkje. Heb je alleen gekeken, dat verschijnt er een oranje oogje. Nadat je alle onderdelen hebt bekeken, klik je op het minnetje (-). Het scherm klapt weer in.

Wil je nog een ander vervoermiddel vergelijken? Klik dan op Alternatief toevoegen. Doorloop weer dezelfde stappen als hierboven.
Sluit je vervolgens Pendle.nl af, dan blijven je resultaten automatisch bewaard in je account.

Het is maar wat je wilt:

  1. Direct aan de slag, zonder je te registreren. Je hoeft alleen je postcodes in te vullen en kan direct aan de slag. Alle gegevens die zijn ingevuld, blijven te zien totdat je stopt (knop bovenaan Stoppen), of worden tot 14 dagen in je huidige browser bewaard. Dus op het apparaat dat je op dit moment gebruikt.
    of
  2. Je eerst registreren. Nadat je je hebt geregistreerd kan je een volgende keer met de inloggegevens je ingevulde gegevens ophalen. Na activatie van je account blijven alle gegevens bewaard, totdat je zelf je account opheft. Alle persoonlijke gegegevens worden definitief verwijderd.

Bij sommige onderdelen wordt nadrukkelijk wel gevraagd tussentijds op te slaan.

Nee, Pendle.nl geeft géén reisadvies.
Pendle.nl geeft wel een overzicht van de kosten van jouw auto in vergelijking met de kosten van een of meerdere vervoersalternatieven. Op maandbasis en alleen voor jouw woon-werkverkeer. Je krijgt wel een ‘signaal’ als je een vergelijking wilt maken met het openbaar vervoer en het blijkt dat je met openbaar vervoer veel langer onderweg bent dan met de auto. Verder geeft Pendle.nl in het kostenoverzicht ook een indicatie van de maandelijkse CO2 uitstoot van de gekozen vervoermiddelen aan en het aantal verbrande calorieën.

Pendle.nl is vooral bedoeld voor medewerkers die doorgaans met de auto naar het werk rijden. Zij kunnen de grootste kostenvoordelen behalen. In vergelijking met andere vervoermiddelen is de fiets bijna altijd kostenvoordeliger.

Pendle.nl werkt met de meeste postcodes in Nederland. Het is niet mogelijk om postcodes van woon- of werkadressen in het buitenland te gebruiken.

Het kan af en toe voorkomen dat postcodes niet herkend worden. Dit komt doordat sommige postcodes nog niet (goed) in Google Maps zijn verwerkt. Pendle.nl gebruikt Google Maps voor het verifiëren van locatiegegevens en het opvragen van reisafstanden. Bij niet-herkende postcodes gaat het vaak om nieuwbouwwijken of nieuwe bedrijfsterreinen. Als jouw postcode niet wordt herkend, probeer dan een postcode in de buurt.

Voor de bepaling van de prijs van het openbaar vervoer werkt Pendle.nl samen met 9292 Reisinformatiegroep. Voor jouw postcodecombinatie worden de kosten van een jaarabonnement opgevraagd. We houden geen rekening met eventuele kortingen in de daluren. 

Ja, voorwaarde is wel dat je een account hebt. Voor iedere combinatie van postcode huis en werk kan je de kosten van alternatieven laten uitrekenen. Evenals dat het mogelijk is bijvoorbeeld alle werkdagen met het openbaar vervoer te reizen, of alle dagen met de fiets. Of juist gemiddeld 3 dagen per week met het openbaar vervoer en 2 dagen met de fiets. Als je in "Mijn account" de postcode(s) wijzigt, dan wordt automatisch het geheel herberekend naar de nieuwe postcode(s). Alle reeds ingevulde alternatieven blijven bestaan, en zijn berekend voor de nieuwe postcodes. Het is overigens niet mogelijk om een alternatief voor postcodes A en B in te vullen en een ander alternatief voor postcodes C en D.

Heb je géén account aangemaakt, en wil je berekeningen maken voor een nieuwe combinatie postcodes, dan moet je bovenaan eerst op de knop Stoppen klikken. Dan worden je gegevens gewist en kan je op de homepage opnieuw beginnen.