Vraag & antwoord

Hoe werkt het?

Je kunt bij Pendle.nl kiezen uit de Quick scan of de Uitgebreide scan.
Bij de Quick scan vul je enkele gegevens in en direct heb je een globale raming van de jaarlijkse kosten van je auto, vergeleken met de kosten van een ander vervoermiddel. Dat is een vervoermiddel dat, op grond van de ingevulde gegevens, waarschijnlijk een alternatief voor jou zou kunnen zijn. Pendle.nl werkt daarbij met gemiddelden.

Wil je een heel nauwkeurig overzicht hebben of wil je andere alternatieven vergelijken, dan gebruik je de Uitgebreide scan. De gegevens die je bij de Quick scan hebt ingevuld, zijn ook hier ingevuld. Andere gegevens zijn ook al ingevuld, maar zijn gemiddelden en veronderstellingen. Die kan je eenvoudig voor jouw situatie aanpassen. Vervolgens kan je jouw vervoermiddel vrij eenvoudig vergelijken met een of meer alternatieven. Het invullen van de Uitgebreide scan duurt ongeveer 15 minuten. Het is handig, voordat je begint, al wat informatie bij de hand te hebben, zoals verzekeringspremie, eventuele lening voor de auto, bijtellingsbedrag, reiskostenvergoeding en kentekenbewijs.

 1. Ga naar pendle.nl
 2. Klik op onder Quick scan op Start, dan
  1. Stap 1: Vul bovenaan Postcodes woon- en werkadres in. Wordt een postcode niet herkend, vul dan een postcode van een naburige straat in.
  2. Stap 2: Vul daaronder het aantal dagen in, dat je gemiddeld per week naar je werk reist.
  3. Stap 3: Klik op het vervoermiddel, waarmee je gewoonlijk de grootste afstand naar je werk reist (dus zonder vervoer ervoor of erna). Klik je op een auto, dan klik vervolgens op het type auto waarin je rijdt.
  4. Stap 4: Vul in hoeveel reiskostenvergoeding je gemiddeld per maand van je werkgever ontvangt.
 3. In het groene blok links staat hoeveel het vervoer je gemiddeld per maand je kost.
 4. Je klikt rechtsonder op Resultaten in het oranje blok
 5. Je komt in het eindoverzicht met kosten van je huidge vervoermiddel en van het vervoermiddel, dat we op basis van de ingevulde gegevens, als alternatief voor de huidige vervoermiddel zien.
 1. Ga naar pendle.nl
 2. Klik onder Uitgebreide scan op Start, dan


Stap 1:
Maak een account aan. Klik op: Schrijf je hier in. Vul een gebruikersnaam in, je e-mailadres, wachtwoord (2x), postcode van je huis en van je werk. En klik op Registreer. Je ontvangt vervolgens een e-mail. Klik op de link om je account te activeren. Je komt nu automatisch op de inlogpagina van de Uitgebreide scan. Log in.

Stap 2: Kies het vervoermiddel waarmee je de grootste afstand naar je werk reist. Het kan zijn dat je meer dan een vervoermiddel gebruikt (bijvoorbeeld vier keer per week met de auto en een keer per week met de fiets). Klik dan op de betreffende vervoermiddelen. Geef vervolgens aan hoeveel dagen per week je het vervoermiddel gebruikt. Gebruik het schuifje. Klik op Verder.

Stap 3: Klik links op het scherm op het plusje (+). Het scherm klapt uit. Je ziet nu het overzicht van de afzonderlijke kosten van je huidig vervoermiddel(-en). Klik op een kostenonderdeel om de specificatie te bekijken en zo nodig aan te passen. Nadat je hebt aangepast, klik op Opslaan. Je gaat terug naar het overzicht. Als je de kostenpost hebt aangepast, verschijnt een groen cirkeltje met vinkje. Heb je alleen gekeken, dat verschijnt er een oranje oogje. Nadat je alle onderdelen hebt bekeken, klik je op het minnetje (-). Het scherm klapt weer in.

Stap 4: Klik op Alternatief toevoegen. Kies een of meerdere vervoermiddelen die je met je huidig vervoermiddel wilt vergelijken. Klik een alternatief aan en geef vervolgens met de schuifbalk aan hoeveel dagen gemiddeld per week je het alternatief eventueel zou willen gebruiken. Klik eventueel op een nog ander alternatief vervoermiddel. Het totaal aantal dagen van het alternatief of alternatieven moet gelijk zijn aan het huidig aantal werkdagen. Klik vervolgens op Alternatief opslaan. Je komt op het overzicht met Resultaten.

Stap 5:  Je ziet nu het overzicht van de kosten van je huidig vervoermiddel en daaronder de kosten van je alternatief  vervoermiddel(-en). Het scherm klaptautomatisch  uit. Je ziet nu het overzicht van de afzonderlijke kosten van het alternatief vervoermiddel(-en) dat je hebt gekozen. Klik op een kostenonderdeel om de specificatie te bekijken en zo nodig aan te passen. Nadat je hebt aangepast, klik op Opslaan. Je gaat terug naar het overzicht. Als je de kostenpost hebt aangepast, verschijnt een groen cirkeltje met vinkje. Heb je alleen gekeken, dat verschijnt er een oranje oogje. Nadat je alle onderdelen hebt bekeken, klik je op het minnetje (-). Het scherm klapt weer in.

Stap 6: Wil je nog een ander vervoermiddel vergelijken? Klik dan op Alternatief toevoegen. Zie vervolgens stap 4.
Sluit je vervolgens pendle.nl af, dan blijven je resultaten automatisch bewaard in je account.

Je kunt tussentijds de scan afbreken en opslaan.

Als je de Quick scan tussentijds afbreekt, blijven de gegevens automatisch een dag bewaard door middel van een cookie. 

Voordat je met de Uitgebreide scan aan de slag gaat, is het noodzakelijk je te registreren. Zo blijven jouw gegevens bewaard en kun je altijd terugkomen voor een nieuwe vergelijking.

Nee, Pendle.nl geeft géén reisadvies.
Pendle.nl geeft een overzicht van de kosten van jouw auto in vergelijking met de kosten van een of meerdere vervoersalternatieven. Op maandbasis en alleen voor jouw woon-werkverkeer. Je krijgt wel een ‘signaal’ als je een vergelijking wilt maken met het openbaar vervoer en het blijkt dat je met openbaar vervoer veel langer onderweg bent dan met de auto. Verder geeft Pendle.nl in het kostenoverzicht ook een indicatie van de maandelijkse CO2 uitstoot van de gekozen vervoermiddelen aan en het aantal verbrande calorieën.

Pendle.nl is vooral bedoeld voor medewerkers die doorgaans met de auto naar het werk rijden. Zij kunnen de grootste kostenvoordelen behalen. In vergelijking met andere vervoermiddelen is de fiets bijna altijd kostenvoordeliger.

Pendle.nl werkt met de meeste postcodes in Nederland. Het is niet mogelijk om postcodes van woon- of werkadressen in het buitenland te gebruiken.

Het kan af en toe voorkomen dat postcodes niet herkend worden. Dit komt doordat sommige postcodes nog niet (goed) in Google Maps zijn verwerkt. Pendle.nl gebruikt Google Maps voor het verifiëren van locatiegegevens en het opvragen van reisafstanden. Bij niet-herkende postcodes gaat het vaak om nieuwbouwwijken of nieuwe bedrijfsterreinen. Als uw postcode niet wordt herkend, probeer dan een postcode in de buurt.

Voor de bepaling van de prijs van het Openbaar Vervoer werkt Pendle.nl samen met 9292 Reisinformatiegroep. Voor uw postcodecombinatie worden zowel de kosten van een reis op saldo ("losse kaartjes") als de kosten van een jaarabonnement opgevraagd. We rekenen verder met de prijs die dan per maand, omgerekend naar het aantal reisdagen per week, het goedkoopste uitvalt. We houden geen rekening met eventuele kortingen in de daluren.