Vraag & antwoord

Over Pendle

Je denkt niet elke dag na over hoe je naar het werk reist. Op bepaalde momenten echter wel, bijv. bij een nieuwe baan, verhuizing, kinderen krijgen of rijbewijs halen. Dat zijn logische momenten waarop je over je vervoerskeuze nadenkt. Welk vervoermiddel je kiest is vooral afhankelijk van de reistijd, gemak en kosten.

Voor de berekening van de reistijd kan je bijvoorbeeld Google maps en 9292 gebruiken. Gemak is veelal afhankelijk van je persoonlijke situatie en beleving. Wat betreft de kosten is het best lastig om alle kosten te berekenen. Daarom weten medewerkers vaak niet wat de kosten van hun auto in het woon-werkverkeer zijn. Het gevolg is dat ze voor de auto voor het gemak alleen de brandstofkosten nemen. Dat geeft een sterk vertekend beeld. In werkelijkheid zijn er immers veel meer kosten. En dus mogelijkheden voor besparing!

Pendle.nl is ontwikkeld om de kosten van het woon-werkverkeer inzichtelijk te maken. Door de kosten van het huidige vervoermiddel naast andere vervoermiddelen te zetten, kan je de kosten onderling vergelijken. En kies je dan wellicht voor een ander vervoermiddel. Uniek in Nederland (en misschien ook wel elders…).

De provincie Overijssel is eigenaar van Pendle.nl.

Pendle.nl werkt conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Je vult als gebruiker van Pendle.nl een aantal gegevens in.

  1. Onderdeel Quick scan
    Je vult hier in de postcodes woon- en werkadres, aantal werkdagen per week, hoofdvervoermiddel en de ontvangen woon-werkvergoeding. Deze gegevens worden anoniem op de server bewaard en worden in geen geval aan een e-mailadres of IP-adres gekoppeld.
  2. Onderdeel Uitgebreide scan.
    Je maakt hier een account aan met je basisgegevens. Dat zijn je e-mailadres, de postcode van de werklocatie en de postcode van je huis. Dit account blijft bewaard totdat je je uitschrijft. Je huidige situatie en ieder te berekenen alternatief blijven gekoppeld aan je account. Zolang het account actief is, blijven alle gegevens bewaard.
    Als je je account sluit, wissen we de inloggegevens automatisch en blijven persoonsgegevens niet bewaard. De berekende alternatieven worden eveneens verwijderd.

Persoonlijke gegevens zijn in geen geval direct naar de gebruiker te herleiden.

Nee. Pendle.nl is bedoeld voor medewerkers. Bij de volgende stap in de ontwikkeling van Pendle.nl bepalen we onder welke voorwaarden commerciële partijen de resultaten mogen gebruiken.